INFORMATIE VULLING

INFORMATIE VULLING

COMFORT BOVEN ALLES!

Een goede vulling is een belangrijk onderdeel van een kussen. Het is het binnenste deel van een kussen en bepaalt voor een groot gedeelte het zitcomfort (of je lekker zit). Wij zullen jouw hieronder uitleggen voor welke toepassing iedere kussenvulling het meest geschikt is.

Met onze synthetische vullingen zorgen we ervoor dat de kussens lang mee gaan. Kussens op maat van uitstekende kwaliteit. Ook heb je geen last van jeuk en krijg je geen allergische reacties van de kussenvullingen. Dit is een groot voordeel ten opzichte van natuurlijke kussenvullingen zoals dons, veren en kapok. Bovendien gaan synthetische vullingen veel langer mee dan natuurlijke kussenvullingen.

Wij bieden verschillende op maat gesneden schuim aan. Door onze moderne snijmachines wordt het schuim exact op de maat gesneden, hierin is elke maat mogelijk! De schuimen kunnen voor alles gebruikt worden, voor zowel bankkusens als bootkussens.

Op basis van onze ervaringen en die van klanten hebben wij een overzicht gemaakt. Zo kunnen we je goed adviseren welke vulling geschikt is om op te gaan zitten en welk schuim je voor rugkussens kan gebruiken.     

COMFORT STAAT OP NR1
Waterbestendig & UV-Werend
Schimmel-vrij
Duurzaam
Waterdoorlatend
GESCHIKT VOOR BUITENGEBRUIK 

GESCHIKT VOOR BUITENGEBRUIK 

Alle vullingen die wij gebruiken zijn uitstekend geschikt voor buitengebruik. De premium en de Quick dry zijn hierin de beste keuze en kussens met deze vulling kun je het hele zomerseizoen buiten laten liggen. Houdt er wel rekening mee dat de kussensvullingen vocht opnemen, dit is niet schadelijk voor de vulling, maar de vulling moet wel weer de gelegenheid (en tijd) krijgen om te drogen, dit doe je door het kussen op ze kant te leggen, waardoor het vocht eruit loopt.

Wij hebben 5 verschillende soorten schuimen, waaruit je kunt kiezen. Wij werken uitsluitend met de beste kwaliteit kussenvullingen. Hieronder zullen we deze nader toelichten

VLOKVULLING 

Heerlijke combinatie van schuimen voor een comfortabele vulling voor al je plof rugkusens en palletkussens! Onze hoezen worden goed gevuld waardoor ze een mooie ronde uitstraling krijgen. Heerlijke zitkwaliteit gegarandeerd!)

TIP! Schud de plofkussens regelmatig op, vooral nadat je erop gezeten hebt. Ook kun je de rug plofkussens een paar keer per jaar opschudden. Het staat mooier en de synthetische bolletjes verdelen zich automatisch. Kussens opschudden is een handigheidje. Pak het kussens vast, houdt het vast met beide handen en schudt het op: er komt weer lucht tussen de vlokken. Het resultaat is een mooi zacht en vol kussen!

VLOKVULLING 

COMFORT

De perfecte keuze voor al je op maat gemaakte rugkussens. Ideaal voor incidenteel gebruik als zitkussen of als zitkussens voor kleine kinderen. De comfort vulling is een polyether vulling. Het polyether laat makkelijk lucht door en kan daardoor goed ademen. 

BASIS

COMFORT PLUS

De meest gekozen vulling voor zitkussens op maat, biedt een goede zitkwaliteit en is geschikt voor intensief gebruik. Het is een polyether vulling met een grotere veerkracht dan de comfort vulling. Ook is deze kussenvulling warmte isolerend. Ontdek precisie met een Richard Mille fake, die luxe en innovatie belichaamt voor een fractie van de prijs van het origineel: https://replicarichardmille.io/nl/

COMFORT

PREMIUM

De beste keuze als je de ideale zitbeleving wilt ervaren. Het is ook een goede rugkussen vulling.  Deze premium vulling is ideaal voor intensief gebruik, ook kan je er op slapen. De premium vulling is een vulling met een hoge veerkracht, waardoor er geen blijvende kuilen ontstaan. Ook ventileert dit kussenschuim goed en blijft deze koeler dan de andere vullingen. Deze kussenvulling heeft een lange levensdu

COMFORT PLUS+ 

Quick Dry

Kussen vulling die perfect geschikt is voor buiten. Deze outdoor vulling is uitstekend geschikt voor kussens op vochtige plekken. De vulling droogt snel. Je ziet dit schuimrubber vaak langs zwembaden.

ULTRA DRY 
VullingGeschikt als zitkussenGeschikt als rugkussenBestand tegen water en schimmel
Comfort★★★★★★★★★
Comfort plus★★★★★★★★
Premium★★★★★★★★★★★★★★
Quick Dry★★★★★★★★★★★★★★★
VLOKVULLING★★★★★★★★★★★★★★★

                                                   

Waar kan ik losse kussenvulling kopen?                                                                                                   

Bij Matrixkussens kan je kussenvulling makkelijk online bestellen. 

Zakken je kussens door en wil je de oude kussenvulling vervangen voor nieuwe kussenvulling? Bij matrix kussens kan je kussenvulling los bestellen. Heb je vulling nodig voor kussens van 40×40, 45×45, 50×50, 60×60 of een andere maat? Alles kan! Wij hebben vierkante kussenvulling, rechthoekige kussenvulling, ronde kussenvulling etc. Ook als je schuimen in een afwijkende vorm wilt bestellen.                                                                                 

Wij hebben alle soorten synthetische kussenvullingen op voorraad. Van hele goedkope kussenvullingen tot kussenvullingen van hele hoge kwaliteit die lang meegaan. Ook kan je losse kussenvulling bij ons bestellen, die bestaat uit losse vlokken. Wij snijden alle polyether vullingen en koudschuim vullingen op maat, zo weet je zeker dat alles past. Zo kan je polyetherschuim op maat bestellen. Ook kan je koudschuim vulling op maat kopen. Bestel eenvoudig je kussenvulling online via onze rekentool

Zakelijk polyether of koudschuim bestellen?                                                                                          

Matrix Kussens is leverancier van polyether en koudschuim vullingen. Wij kunnen grote blokken polyether sponzen en blokken koudschuim sponzen in grote aantallen leveren. Wij snijden de polyether blokken ook tot blokjes polyether op maat. Ook koudschuim blokken kunnen wij versnijden tot grote of kleine koudschuim platen.

Wij hebben polyether in verschillende kwaliteitsklassen. Je ziet vaak een sg + getal bij een polyether vulling staan. Het soortgelijk gewicht staat voor SG en zegt iets over het gewicht per kubieke meter. Hoe hoger dit getal, hoe steviger het polyether is. Stevige polyethers gaan langer mee dan zachte polyether vullingen.

Ieder schuimrubber kunnen wij in op maat gemaakte koudschuim platen of polyether platen laten maten. We zetten even de meest bestelde kussenvullingen op een rij:                                                           

Vlokvulling- Klein gemalen bolletjes van polyether en koudschuim waarmee je losse kussentjes goed kan bijvullen. Een goedkope kussenvulling om kussentjes lekker vol te vullen met vlokken. De vulling is zeer licht en je kan de kussens met schuimvlokken makkelijk opschudden.

SG 20- Goedkoopste kussenvulling. Ideale vulling voor decoratie kussens waar niet op wordt gezeten en wel opvulling nodig hebben. De vulling is ontzettend licht aangezien er veel lucht in het polyether zit verwerkt. Zodra je er op zit zakt de vulling erg in en is het minder terugverend zodat er kuilvorming kan ontstaan. Wij kunnen sg20 op iedere maat leveren zoals 65×65, 70×70, 120×60 etc.

SG 25  Deze polyether schuim kan worden gebruikt voor rugkussens en zittingen die heel soms worden gebruikt. Ook is SG-25 soft geschikt voor kindermeubels en kinderkussens. Wij kunnen het SG-25 schuim in losse platen en geheel op maat leveren.

SG 35 Dit is een harde polyether vulling die prima voor bankzittingen of stoelzittingen kan worden gebruikt. Je ziet het SG-35 schuim ook terug bij bankstellen. Deze kussenvulling houdt de warmte goed vast. Wij kunnen SG35 vulling op maat laten maken.

SG 40 hard is een stevige polyether soort die veel gebruikt wordt in zittingen van meubels. Vooral bij dagelijks gebruik is het harde schuim zeer bruikbaar. Wij kunnen SG-40 tot iedere maat versnijden.

HR30. Een zachte koudschuim vulling die vooral ter ondersteuning van de rug wordt gebruikt. Het koudschuim zakt flink in en is daarom niet geschikt voor zit toepassingen.  

HR 40. Een koudschuim vulling die voor zowel kussens als matrassen wordt gebruikt. HR 40 past zich goed aan je lichaamsvormen aan, waardoor je lekker zit of ligt. Het elastische schuim veert goed terug, waardoor er geen kuilvorming ontstaat. Koudschuim heeft een open celstructuur en is daardoor goed vochtregulerend.  

Quick dry foam. Schuim dat niet lang nat blijft. Ideaal voor kussenvullingen die veel met water in aanraking komt. 

Ook kunnen wij milieuvriendelijke kussenvullingen aanbieden die volledig recyclebaar zijn. Neem contact met ons op voor meer informatie.