BOOTKUSSENS Op Maat VAN DE BESTE KWALITEIT

Die jarenlang als nieuw blijven

Snel lekker zitten op je comfortabele bootkussens? Daar zorgen wij voor! Met onze snelle levering zorgen wij ervoor dat je jouw op maat gemaakte bootkussens binnen 1 week in huis hebt!

Wij helpen je graag met het bestellen van je bootkussens op maat. Dit kan uiteraard via mail, telefoon en nu ook met WhatsApp. Wil je dat Daisy of Jeffrey met je meekijkt stuur dan even een foto via de app en je krijgt binnen 24 uur advies op maat.

Al onze bootkussens op maat worden met liefde gemaakt in ons atelier in Nederland. De beste kwaliteit bootkussens op maat als snelste bij je geleverd.

WIJ ZIJN BEOORDEELD ALS UITSTEKEND DOOR ONZE KLANTEN

kwaliteit Tuinkussens Op Maat

BOOTKUSSENS OP MAAT

Of je nou bakboord, stuurboord of rechtdoor gaat, je zit er heerlijk bij met onze bootkussens op maat en ze worden nog sneller geleverd dan hoe hard jouw speedboot gaat!

Wat is er nu lekkerder dan varen op een mooie zonnige dag? Niks! Wij begrijpen dat die dagen ontzettend waardevol voor je zijn. Met de bootkussens op maat van Matrix kussens zorg je ervoor dat het interieur van je boot tip top in orde is. Bootkussens op maat bestellen doe je makkelijk online. Voor elk type vaartuig kunnen wij bootkussens leveren, zoals kussens op maat voor een jacht, kussens voor in je sloep, op maat gemaakte kussens voor een schip, maatwerk kussens voor een zeilboot, rondvaartboot kussens etcetera… Ga zorgeloos het water op en geniet!

Wij hebben uitsluitend de beste kwaliteit vullingen voor je geselecteerd om de tuinkussens op maat mee te maken, zo weet je zeker dat je bij Matrix Kussens goed zit!

Matrix Kussens, 2021

De vormen van bootkussens op maat wijken vaak af van de gangbare vormen en zijn daardoor meestal niet standaard. Het is daarom erg lastig om een bootkussen als voorraad product in een winkel of online te kopen. Bovendien zullen de kussens voor de boot niet optimaal passen en dat is natuurlijk erg zonde toch?! Met onze op maat gemaakte bootkussens houden we rekening met elke ronding van je boot. Elk type maatwerk bootkussen met een speciale vorm is mogelijk om te laten maken, met onze gepassioneerde vakmensen maken wij graag al jouw wensen mogelijk. Zo kan je optimaal gaan genieten van je volgende vaart!

Bootkussens op maat - Maatwerk bootkussens voor elke bootvorm, comfortabel en stijlvol, perfect passend voor jouw bootinterieur

VORMEN BOOTKUSSENS

RECHTE BOOTKUSSENS

Deze vorm kies je als je op zoek bent naar een recht bootkussen zoals; vierkante bootkussens, lange bootkussens, rechthoekige bootkussens op maat, dunne bootkussens en kleine bootkussens. De platte kussens voor de boot kunnen als zitkussens voor de boot worden gebruikt en als rugkussens voor de boot worden gebruikt.

Rechte bootkussens - Vierkante, lange, rechthoekige, dunne en kleine bootkussens voor zowel zit- als rugondersteuning

PLOF RUGKUSSENS VOOR DE BOOT

Als je op zoek bent naar een los bootkussen als rugkussen dan kies je voor de plof bootrugkussens. Let wel op dat je voldoende zitruimte hebt als je voor dit type bootkussen op maat kiest. Een minimale zitdiepte van 50 centimeter is aan te raden. Voor een goed gevuld rugkussen voor de boot raden we je een dikte van 20 centimeter aan.

Plof rugkussens voor de boot - Ideaal voor comfortabele rugondersteuning, aanbevolen zitdiepte van 50 cm en dikte van 20 cm

BOOTKUSSENS MET AAN 1 KANT EEN SCHUINE ZIJDE

Ideaal wanneer je een bootkussen op maat nodig hebt met één schuine kant. Je kan deze zowel gebruiken als bootzitkussen op maat en als bootrugkussen. Uitsparingen of hoekjes uit de kussens is bij ons ook mogelijk.

Bootkussens met 1 schuine zijde - Geschikt voor zowel bootzitkussens als bootrugkussens, met opties voor uitsparingen of hoekjes

BOOTKUSSENS MET 2 SCHUINE ZIJDEN

Je kiest voor dit bootkussen als je het bootkussen op maat met 2 ongelijke zijden wilt laten maken. Let goed op waar je de rits van het bootkussen laat plaatsen. Het is mooier om de ritsen niet in het zicht te hebben. Voor zitkussens voor de boot kies je dan voor rits ‘lengte boven’ en voor rugkussens voor de boot kies je voor rits ‘lengte onder’.

Bootkussens met 2 schuine zijden - Ideaal voor maatwerkbootkussens met ongelijke zijden, met aandacht voor ritssluitingplaatsing

PLOF ZITKUSSEN VOOR DE BOOT

De beste keus als je dikke boot zitkussens met een luxe uitstraling wilt kopen. Als je een dik zitkussen op maat voor een boot wilt, dan is het verstandig om een dikte van 20 centimeter te kiezen. Deze bootkussens om op te zitten kunnen tot maximaal 120cm in de lengte worden gemaakt.

Plof zitkussens voor de boot - Dikke kussens met luxe uitstraling, aanbevolen dikte van 20 cm, maximaal 120 cm in lengte

SCHUINE BOOTKUSSENS

Dit rugkussen op de boot is ideaal wanneer je zit en rugedeelte in een 90 graden hoek op elkaar staan. Door deze strakke schuine rugkussens op maat ga je een stuk comfortabeler zitten.

Schuine bootkussens - Ideaal voor zit- en rugdelen in een 90 graden hoek, biedt comfortabele zitervaring

ROND BOOTKUSSEN

Ronde bootkussens kunnen wij in iedere maat voor je laten maken. Het is belangrijk dat je de diameter (van de ene kant naar de andere kant in een rechte lijn) goed opmeet. De rits komt altijd aan de onderkant van een rond bootkussen.

Rond bootkussen - Op maat gemaakt in elke gewenste grootte, met rits aan de onderkant

HALFROND BOOTKUSSEN

Halfronde bootkussens komen goed van pas wanneer jouw boot rondingen heeft of als je mooie boogkussens wilt. Dit bootkussens op maat met boog kan als rugkussen voor de boot en als zitkussen voor de boot worden gemaakt.

Halfrond bootkussen - Ideaal voor bootrondingen en boogkussens, geschikt als rug- en zitkussen voor de boot
Beige bootkussens in de binnenhut van een boot - Comfortabele kussens voor een gezellige en ontspannen sfeer aan boord

VAN WELKE STOFFEN KAN IK BOOTKUSSENS LATEN MAKEN?

Wij hebben een groot assortiment stoffen voor bootkussens in verschillende kleuren. Zo kan jij je bootkussens laten maken in iedere gewenste kleur. Je kan kiezen uit degelijke grijze kussens voor je boot of uit opvallende vrolijke kleuren zoals; rode bootkussens, gele bootkussens, blauwe bootkussens, groene kussens voor je boot of misschien zelfs wel paarse bootkussens. Het is vooral belangrijk dat je een all-weather bootstof kiest, zodat je kussens op de boot jarenlang in goede conditie blijven. Al onze boot stoffen zijn hiervoor geschikt al zit er natuurlijk verschil in kwaliteit tussen de verschillende all-weather bootkussen stoffen. De meest bestelde stoffen voor een bootkussen op maat zijn kunstleer en Sunbrella. Kunstleer (skai) is een goed geprijsde stof voor je bootkussen en is ook goed bestand tegen water zoals je in onderstaande tabel ziet. Wil je een wat zachter aanvoelende stof van hoge kwaliteit dan zijn de Sunbrella stoffen en de Exclusive stoffen voor op de boot zeer aan te raden. Deze bootkussens zijn makkelijk in onderhoud door de vuil en waterafstotende werking van de bootstof. Ook is een bootkussen makkelijk te reinigen. Al onze stoffen voor op de boot zijn waterdicht en kunnen tegen zout en zoet water, zodat jij met een gerust hart de golven kan trotseren. Door de speciale beschermingslaag op de stoffen van bootkussens heeft het zout geen enkel effect op de stof. Ook kunnen we je huidige op maat gemaakte boot kussens opnieuw bekleden of je kunt de stof die je nodig hebt voor je bootkussens los bij ons kopen.

Om je even een goed overzicht te geven hebben we even een overzichtstabel gemaakt zodat je wat makkelijker de verschillende stoffen voor bootkussens kan vergelijken.

STOFVUIL EN SCHIMMEL WERENDWATERAFSTOTEND
BESTAND TEGEN VERKLEURING
BUDGET★★★★★★★★★★
FANTASY★★★★★★★★★★★★
KUNSTLEER★★★★★★★★★★★★★
SUNPROOF★★★★★★★★★★★★
SUNBRELLA★★★★★★★★★★★★★★★
EXCLUSIVE★★★★★★★★★★★★★★★

WELKE KUSSENVULLING KIES JE VOOR BOOTKUSSENS?

COMFORT BOOTKUSSENVULLING

Een prima vulling voor boot rugkussens die weinig in contact komen met water.

BOOTKUSSENSVULLING COMFORT PLUS

Een zeer degelijke boot kussenvulling voor een stevige zit. Een goede keuze wanneer de bootkussens af en toe nat worden.

Bootkussenvulling Comfort Plus - Stevige vulling voor bootkussens die af en toe nat worden

PREMIUM VULLING VOOR DE BOOT

Een uitstekende kussenvulling voor bootkussens! Wij hebben deze bootkussenvulling speciaal van de beste materialen laten ontwikkelen. Premium is een waterdoorlatende bootkussenvulling en heeft een grote veerkracht, waardoor een kuiltje in het schuim snel weer verdwijnt en er geen kuilvorming ontstaat. Door een optimale structuur van deze vulling voor bootkussens ga je gegarandeerd ontzettend genieten van zowel het zitcomfort op de boot als het comfort voor in de rug.

Premium bootkussenvulling - Uitstekende vulling met waterdoorlatende eigenschappen en grote veerkracht voor optimaal zit- en rugcomfort op de boot

QUICK DRY FOAM VOOR BOOTKUSSEN

Is de beste vulling indien het kussen veelvuldig in contact komt met water. Het grote voordeel van de quick dry foam vulling is dat het bootkussen snel weer droog is. Door de open cellen structuur neemt de vulling geen water op. Doordat de quick dry foam goed ‘ademt’ is deze volledig schimmelvrij en zal het bootkussen geurloos zijn. Ook kan je een op maat gemaakt bootkussen met deze waterdoorlatende vulling het hele jaar op de boot buiten laten liggen, zonder dat het gaat schimmelen of rotten.

Quick Dry Foam voor bootkussen - Ideaal voor kussens die vaak nat worden, sneldrogend en schimmelvrij

VLOKVULLING VOOR LOS BOOTKUSSEN

Deze vulling van losse deeltjes schuim wordt gebruikt voor de plofkussens op de boot. In deze losse bootkussens kan je lekker wegzakken. Voor dikke plofkussens raden we een dikte van 20 centimeter aan.

Vlokvulling voor los bootkussen - Zachte schuimdeeltjes voor plofkussens op de boot, ideaal om in weg te zakken
VullingGeschikt als zitkussenGeschikt als rugkussenBestand tegen water en schimmel
Comfort★★★★★★★★★
Comfort plus★★★★★★★★
Premium★★★★★★★★★★★★★★
Quick Dry★★★★★★★★★★★
VLOKVULLING★★★★★★★★★★★★★★★

Reviews

DAAN DE GROOT

Onze Doerak in een nieuw jasje gestoken. De oude kussens opgestuurd en prachtig nieuwe kussens ontvangen die precies passen.
Kussens zijn perfect afgewerkt. Het resultaat mag er wezen!

L. MIJER

Keurige kussens en zeer snelle levering.

M. VAN DIJK

Super blij met de nieuwe deckmatrassen voor onze Sunseeker.
Bedankt!

BINNEN 5 SIMPELE STAPPEN JE KUSSEN ONTWORPEN.

BEREKEN DE PRIJS

HOE BEPAAL JE DE MATEN VAN DE BOOTKUSSENS?

HOE BEPAAL JE DE MATEN VAN DE BOOTKUSSENS?

Indien je enkel standaard vormen bootkussens nodig hebt kan je deze makkelijk via onze ontwerptool bestellen.

Als je je oude bootkussens met afwijkende maten wilt vervangen dan is het verstandig om je huidige hoezen van de bootkussens in overleg naar ons te versturen, zodat wij de nieuwe bootkussens exact op maat kunnen maken.

Indien je nog geen kussens hebt en je boot veel rondingen heeft, raden we je aan om een mal te maken. Deze kan je van papier maken, het liefst papier wat iets dikker en lekker stevig is. Vervolgens kan je deze bij ons aanleveren en weten we zeker dat jouw kussens passen. Heb je hulp nodig bij het maken van een mal? Neem dan direct contact met ons op en we helpen je graag verder.

Wil je een prijsindicatie voor de bootkussens stuur dan allereerst even een foto naar ons door met de afmetingen. De foto’s kan je via de mail of whatsapp doorsturen. Wij kunnen je dan een offerte toesturen van de bootkussens, zodat je weet wat de bootkussens kosten.

HOE BLIJVEN BOOTKUSSENS OP ZIJN PLAATS?

Het is belangrijk dat kussens op zijn plaats blijven liggen. Wij kunnen de kussens daarom voorzien van antislip aan de onderkant van het kussen. Een andere optie is het bevestigen van klittenband. Deze bestaat uit een plak en niet plakgedeelte. Het plakgedeelte wordt op professionele wijze aan de onderkant van het kussen gestikt. Het niet plakgedeelte wordt in de boot bevestigd, zodat het bootkussen op maat er mooi op komt en het kussen in de boot niet meer kan schuiven. Heb je nog een speciale wens wat betreft de afwerking van bootkussens op maat, zoals een afwerking met bies, knopen in je kussen of een bootkussen met lusjes, dan is dat uiteraard mogelijk! Neem even contact met ons op om jouw wensen te bespreken.

WIL JE NOG KNOPEN, DRUKKERS, ANTI SLIP OF ANDERE ZAKEN MEEGELEVERD KRIJGEN? NEEM DAN EVEN CONTACT MET ONS OP, ZODAT WE ALLES KUNNEN DOORNEMEN.

MET ONZE BOOTKUSSENS OP MAAT BOOTKUSSENS OP MAAT CREËER JIJ JOUW IDEALE VAART.

ERVARINGEN BOOTKUSSENS OP MAAT

Ik had voor een zeilboot nieuwe kussens nodig, de oude kussens van de zeilboot waren behoorlijk doorgezakt en versleten en vond het dus tijd om ze te vervangen en vernieuwen. De zitkussens voor de boot hadden verschillende rondingen. Ik heb een zeiljacht jaguar 22 en als het weer mooi is dan ben ik vaak op het water. Matrix kussens heeft hele goede kussens voor mijn zeilboot gemaakt, ze zijn van veel betere kwaliteit dan mijn vorige. Alles is perfect op maat na gemaakt en de losse bootkussens kon ik makkelijk online bestellen. Voor alle maatwerk bootkussens die ik heb gehad ben ik zeer tevreden en ze zijn ook nog eens goedkoop.

GEERT VAN ROOVHOVEN – AMSTERDAM

De kussens van mijn motorboot waren nog in goede staat, alleen de stof van mijn boot kussens zag er niet meer mooi uit en ik wilde nieuwe hoezen voor de bootkussens. Ik had eerst wat stofstalen ontvangen en heb daarna een keuze voor de Sunbrella stripes sinta green om de kussens voor de boot opnieuw te bekleden. De hoezen van de kussens in de motorboot hebben ook een rits en dat maakt het reinigen eenvoudig. Ik ben er super blij mee en hoop er lang van plezier te hebben.

TRUUS WILLEMSTAD – HAARLEM

Ik was online op zoek naar kussens voor een sloep met een goede polyeter vulling. Uiteindelijk heb ik voor de skai bootkussens met klittenband gekozen en dat bevalt prima. De bootkussens zijn goed waterdicht, blijven door het klittenband op hun plaats en redelijk snel droog. Ook heeft het zoute water geen invloed op de verwering van de stof. Goed product en ook een snelle levering voor echt vakwerk.

DENNIS ZWANENBURG – LOOSDRECHT

Wij varen best veel en lenen de boot ook vaak uit, de kussens op de boot krijgen daarom veel te verduren. Daarom vond ik de stofferingen en vullingen van de bootkussens erg belangrijk. Ze zijn steeds in aanraking met zout water, vochtigheid, temperatuurwisselingen en zonlicht. Daarom om advies gevraagd en uiteindelijk hebben wij voor de premium vulling in combinatie met de Sumbrella stof. Ook konden de bootkussens op maat een mooie bies afwerking met dubbel koord en pyping krijgen. Wij zijn super blij met het eindresultaat. De kussens blijven er goed uit zien en het zit heerlijk. Een hele goede plek om je bootkussens te kopen.

HELMA VAN HOEK – ZAANDAM

Tijdje op zoek geweest naar dikke kussens voor een kajuit. Ik wilde kussens in een driehoek vorm op de boot hebben waar ik op kan slapen. Via whatsapp even een afbeelding van de ruimte gestuurd en heb daarna dikke matras kussens voor de boot laten maken. De vullingen en stoffen van de bootkussens zijn netjes op maat gesneden zodat alles precies past. Ook was het geen probleem om de kussens voor de boot van een andere stof te maken die niet op de website staat. Ik heb het bootkussen van Silverguard laten maken.

FRANK EVENBIJL – GRONINGEN

Ik was vooral benieuwd hoeveel nieuwe bootkussens kosten en waar ik die bootkussens op maat kan laten maken. Heb meerdere offertes opgevraagd. De bootkussens zijn het goedkoopst bij Matrix Kussens in mijn geval. Ik had ook 12 knopen in het bootkussen laten maken en de kwaliteit is ook zeer goed. Een zeer goede prijs kwaliteit verhouding en de levering was snel.

RITA VAN DOORN- AMSTELVEEN