KWALITEIT TUINKUSSENS OP MAAT

Die je lekker buiten laat

Snel lekker zitten op je comfortabele tuinkussens? Daar zorgen wij voor! Met onze snelle levering zorgen wij ervoor dat je jouw op maat gemaakte bootkussens binnen 1 week in huis hebt!

Wij helpen je graag met het bestellen van je tuinkussens op maat. Dit kan uiteraard via mail, telefoon en nu ook met WhatsApp. Wil je dat Daisy of Jeffrey met je meekijkt stuur dan even een foto via de app en je krijgt binnen 24 uur advies op maat.

Al onze tuinkussens op maat worden met liefde gemaakt in ons atelier in Nederland. De beste kwaliteit tuinkussens op maat als snelste bij je geleverd.

WIJ ZIJN BEOORDEELD ALS UITSTEKEND DOOR ONZE KLANTEN

TUINKUSSENS OP MAAT

Stel je eens voor dat je de kussens voor je tuinmeubelen het hele seizoen in je tuin, dus buiten kan laten liggen. Geen gesjouw meer elke ochtend en niet meer alle kussens einde van de dag weer opbergen in de schuur. Ideaal toch?! Met de tuinkussens op maat van Matrix Kussens is dit mogelijk. Je kan de kussens op de meubelen laten liggen daar waar ze horen. Ook hebben al onze op maat gemaakte tuinkussens een rits, waardoor je de tuinkussens makkelijk kan wassen. Tuinkussens op maat bestel je direct via onze tool. Met onze maatwerk tuinsetkussens kies je voor kwaliteit en dat bespaart jou weer tijd, zodat je langer kan genieten van het mooie weer.

Wij hebben uitsluitend de beste kwaliteit vullingen voor je geselecteerd om de tuinkussens op maat mee te maken, zo weet je zeker dat je bij Matrix Kussens goed zit!

Matrix Kussens, 2021

Tuinkussens op maat zijn bij ons in iedere maat te bestellen. Ben je op zoek naar specifieke maten voor je tuinstoelkussens zoals; 40×40, 42×42, 45×45, 48×44 50×50, 55×52 60×40, dan ben je bij ons aan het juiste adres. Met onze eenvoudige ontwerptool kan jij iedere tuinstoelkussen maat direct online bestellen. Ook kan je de tuinkussens in iedere vorm krijgen die je wilt. We zetten de meest bestelde vormen even voor je op een rijtje.

VORMEN TUINKUSSENS

RECHT-KUSSEN

Dit type kussen wordt veelal als zitting gebruikt en zie je vaak terug als rechthoekige tuinkussens of een vierkant tuinkussen. Je ziet deze kussens onder andere terug op stoelen, tuinbanken en zetels. Voor tuinstoelen heb je dunnere kussens nodig dan voor tuinbanken, omdat je anders ‘te hoog’ komt te zitten. Ook worden platte kussens veelal gebruikt voor tuinstoelkussens, zoals kussens voor plastic tuinstoelen en houten tuinstoelen. Deze stoelen hebben een beperkte zitruimte/zitdiepte, waardoor de platte kussens ideaal zijn als rugkussen en je niet teveel door het kussen naar voren wordt gedrukt.

RUG-PLOFKUSSEN

Plofkussens als rugkussens zijn ideaal wanneer je zitvlak groot genoeg is. Als je zitdiepte groter is dan zestig centimeter zijn deze dikke rugkussens ideaal. Door de dikte van deze losse rugkussens kom je een stuk naar voren. Let er daarom echt goed op dat je zitdiepte dieper dan 60 cm is. Deze losse kussens voor de rug geven je tuin een nonchalante uitstraling. Ook kiezen veel klanten voor plofkussens omdat ze comfortabel zitten en je rug goed ondersteunt. Daarnaast zien ze er natuurlijk ook heel gezellig uit :).

TUINKUSSEN-1 KANT MET EEN SCHUINE ZIJDE

Deze vorm gebruik je wanneer het zitvlak of het rugvlak van je tuinbank schuin afloopt. Handig als je kussens met ongelijke zijde nodig hebt voor bijvoorbeeld houten hoekbanken met schuine zijden. Let er ook goed op waar je de rits wilt hebben. Het is mooier om de rits niet in het zicht te hebben. Bij rugkussens vink je de rits bij ‘lengte onder’ aan en bij zitkussens klik je op het bolletje bij ‘lengte boven’.

TUINKUSSEN-2 SCHUINE ZIJDEN

Dit type kussen zie je vaak bij u-tuinmeubelen met een zitvlak dat schuin afloopt of bij rugleuningen die niet recht zijn. Het middelste deel van dit tuinmeubel heeft dan een kussen met twee schuine zijden nodig. Deze kussens zijn ideaal voor banken die in verstek zijn gemaakt. Let ook hier goed op aan welke kant je de ritssluiting wilt hebben.

ZIT-PLOFKUSSENS

Goed dik zitkussen waarin je lekker kunt wegzakken. Deze plofkussens om op te zitten geven jouw tuinmeubel een zeer luxe uitstraling, zodat je echt trots kan zijn op jouw tuinmeubels. Ook worden plof zitkussens regelmatig gebruikt als tuinstoelkussens. De kussens zakken altijd wat in als je er op gaat zitten. De ideale dikte van deze bolle zitkussens is 20 centimeter. Houd er wel rekening mee dat dit geen maatvaste kussens zijn.

SCHUIN-TUINKUSSEN

Deze schuin lopende rugkussens hebben vaak een dikkere onderkant dan bovenkant, dit zorgt voor een aangename zithouding.

ROND-TUINKUSSEN

Ronde tuinkussens worden vaak gebruikt voor normale krukken. Ook zie je een rond kussen vaak op barkrukken.

HALFROND-TUINKUSSEN

Halfronde tuinkussens zie je vaak terug in tuinstoelen als tuinstoelkussens, zoals plastic stoelen en houten stoelen. Deze halve cirkel vormige kussens worden ook wel eens kussens met een boog genoemd. Door de boogvorm past het kussens goed en zit je heerlijk in je stoel.

VAN WELKE STOFFEN KAN JE TUINKUSSENS OP MAAT MAKEN?

Er is veel keuze wat betreft stoffen voor tuinkussens op maat. Alle stoffen die wij gebruiken om tuinkussens van te maken zijn waterafstotend. Hierdoor mogen de all-weather tuinkussens nat worden. Elk gedeelte van je tuin kan een gemoedstoestand en sfeer oproepen. Een levendige tuin kan in de zomer als uitgebreide woonkamer dienen en de optimale plek zijn om je weer even helemaal op te laden. Zacht groene kleuren hebben een ontspannende en kalmerende werking. Knal rode tuinkussens zijn gewaagd en stralen passie uit. De meest gekozen kleur van tuinstoelkussens is grijs. Het voordeel is dat grijstinten in veel interieurs passen. De kleur wordt vaak als intellectueel en diepzinnig gezien. Uiteraard kan jij jouw tuinkussen op maat in iedere kleur bestellen, zoals zwarte tuinkussens, bruine tuinkussens, blauwe tuinkussens op maat, groene tuinkussens, gele, paarse, roze, oranje, beige, taupe of zandkleurige kussens voor in de tuin. Het is belangrijk dat de tuinkussens bestand zijn tegen de zon, regen of allerlei vlekken. Onze stoffen voor tuinkussens hebben die unieke eigenschappen. Je kan de stof voor een tuinkussen ook los bij ons kopen.

Om de stoffen voor tuinkussens goed met elkaar te vergelijken hebben we een tabel gemaakt, die je hieronder ziet. Kijk goed naar wat belangrijk voor je is en maak jouw eigen keuze.

STOFVUIL EN SCHIMMEL WERENDWATERAFSTOTEND
BESTAND TEGEN VERKLEURING
BUDGET★★★★★★★★★★
FANTASY★★★★★★★★★★★★
KUNSTLEER★★★★★★★★★★★★★
SUNPROOF★★★★★★★★★★★★
SUNBRELLA★★★★★★★★★★★★★★★
EXCLUSIVE★★★★★★★★★★★★★★★

WELKE KUSSENVULLING IS GESCHIKT VOOR TUINKUSSENS?

COMFORT TUINKUSSENVULLING

Ons laagst geprijsde vulling voor tuinkussens. Deze tuinkussenvulling is bedoeld voor kussens die tegen een rugplank aankomen. Ze zijn ook geschikt voor kleine kinderen om op te zitten. Indien er meer gewicht op komt zakt het comfort behoorlijk in en zijn ze niet geschikt om op te zitten.

COMFORT PLUS TUINKUSSENSVULLING

Tuinkussens met een comfort plus inhoud zijn prima om op te zitten. Een harde vulling geschikt als tuinkussenvulling voor kussens op tuinbanken en tuinstoelen. Met de comfort plus voelen jouw bibs het hout, steen, beton of andere harde ondergronden niet 😉

PREMIUM VULLING VOOR TUINKUSSENS

Onze beste kussen inhoud als het om zitcomfort van een tuinkussen gaat. Heerlijke kussen vulsel om op te zitten. Ook uitermate geschikt als rugkussen vulling. Premium wordt het meest besteld. Tuinkussens met premium inhoud zijn ook goed bestand tegen water en beschermd tegen schimmelvorming. Uitstekende zit beleving gegarandeerd!

QUICK DRY VULLING VOOR TUINKUSSEN

Met de quick dry substantie blijven jouw tuinkussens op maat niet lang nat. De open structuur van het schuim voert het water af. Ook kun je tuinkussens met deze quick dry vulling het hele jaar door in de tuin laten liggen.

VLOKVULLING VOOR LOSSE TUINKUSSENS

Speciaal geselecteerde zachte vlokjes van koudschuim voor de plofkussens. Deze losse kussenvulling voor tuinkussens geeft goede ondersteuning aan je rug.

VullingGeschikt als zitkussenGeschikt als rugkussenBestand tegen water en schimmel
Comfort★★★★★★★★★
Comfort plus★★★★★★★★
Premium★★★★★★★★★★★★★★
Quick Dry★★★★★★★★★★★
VLOKVULLING★★★★★★★★★★★★★★★

WAT ONZE KLANTEN VERTELLEN

Ik had thuis een aluminium tuinset met tuinstoelen en tuintafels. Het enige wat nog ontbrak waren lekkere tuinkussens in de tuinstoelen. Aangezien de tuinset geen standaard maat was heb ik alle tuinkussens op maat laten maken. Ook heb ik lusjes aan 2 kanten van het tuinkussens laten maken, zodat ik ze aan de stoel kan vastmaken en de tuinkussens niet door de wind worden weggewaaid. Ik ben ontzettend blij met de tuinset kussens.
PATRICK HOVEN – ALMERE

ELISE VAN WIJNGAARDEN

Mijn ervaring is zeer positief, duidelijke communicatie en zeer behulpzaam.
Na ontvangst van de kleurensamples een keuze kunnen maken. Ze waren erg flexibel bij speciale wensen.

Levering was ook snel, ik raadt het zeker aan!

KIM THIJSSEN

Super blij met onze kussens! Onze lounge area is eindelijk in style. Vriendelijk geholpen en alles is verder volgens afspraak verlopen.

BINNEN 5 SIMPELE STAPPEN JE KUSSEN ONTWORPEN.

BEREKEN DE PRIJS

OPMETEN

OP WELKE DINGEN MOET IK LETTEN ALS JE DE MATEN VOOR TUINKUSSENS WIL BEPALEN?

Met deze handige tips weet jij waar je op moet letten als jij de maten gaat bepalen voor je tuinkussens. In onze rekentool vul je makkelijk en snel de maten in.


• Let er ook goed op dat je in onze rekenformule de langste maat als lengte invult en de kortste maat als breedte maat.
• Wij raden je aan om tuinkussens langer dan 2,5 meter in 2 of meerdere gelijke delen te splitsen. Het nadeel van hele lange kussens is dat ze op lange termijn slap kunnen worden, omdat de vulling zakt. 

• Kijk naar de zitdiepte van jouw tuinstoelen of tuinbank. Is de zitdiepte van jouw bank in de tuin kleiner dan 50 centimeter? Kies dan voor platte kussens in de rug. Je wilt namelijk wel lekker kunnen zitten op jouw bank en niet te veel in een actieve houding (naar voren) komen. Veel tuinbanken hebben standaard een diepte van 50 centimeter en zijn dus geschikt voor plofkussens.  
• Is de zitdiepte van jouw tuinstoel groter dan 50 centimeter dan kan je kiezen voor plofkussens. Als die kleiner dan 50 centimeter is kies dan voor platte tuinstoelkussens.
• Bij tuinstoelkussens moet je rekening houden met de totale zithoogte. Als je aan tafel zit, is een totale zithoogte van 50-56 centimeter prima. Heb je kussens nodig voor een losse stoel, zoals een fauteuil dan hoef je hier niet aan te denken.

• Wij zien dat de meeste mensen kiezen voor 6cm-8cm als dikte voor de kussens in je stoel om op te zitten. En een dikte van 5cm-7cm voor tuinstoelrugkussens. Het is mooi als het rugkussen voor je tuinstoel net iets uitsteekt (1 tot 2 cm).
• Ook bij tuinbanken is het belangrijk om de hoogte in de gaten te houden. Wil je een relaxte houding op jouw tuinbank dan is een hoogte van 42 centimeter tot 48 centimeter inclusief de op maat gemaakte tuinkussens aan te raden. Voor tuinbanken die bij een tuintafel horen of als je een actieve zithouding wilt hebben is een hoogte van 50 centimeter tot 56 centimeter met de maatwerk tuinkussens meegerekend prettig.

WAAR MOET JE MEE REKENING HOUDEN BIJ HET BEPALEN VAN DE MATEN VAN DE TUINKUSSENS?

• Allereerst moet je zelf altijd de binnenmaten van jouw tuinmeubelen opmeten. Neem nooit de maten over die de leverancier van jouw tuinmeubel aangeeft. Zij kunnen van buitenmaten uitgaan of de binnenmaat kan toch net iets afwijken. Een dubbele check is altijd goed!
• Wanneer 2 kussens tegen elkaar aankomen in de hoek van jouw tuinbank let er dan op dat je de dikte van het ene kussen aftrekt van de lengte van het andere kussen. Zo komen ze mooi tegen elkaar aan.
• Neem de dikte van het onderste kussen mee in je berekening, wanneer 2 kussens op elkaar komen.
• Plofkussens zakken altijd iets in. Laat ze altijd zo een 10 tot 15 centimeter boven jouw rugleuning uitkomen. 

WIL JE NOG KNOPEN, DRUKKERS, ANTI SLIP OF ANDERE ZAKEN MEEGELEVERD KRIJGEN? NEEM DAN EVEN CONTACT MET ONS OP, ZODAT WE ALLES KUNNEN DOORNEMEN.

MET ONZE TUINKUSSENS OP MAAT CREËER JIJ JOUW IDEALE TUIN.

ERVARINGEN VAN ONZE KLANTEN

Ik had thuis een aluminium tuinset met tuinstoelen en tuintafels. Het enige wat nog ontbrak waren lekkere tuinkussens in de tuinstoelen. Aangezien de tuinset geen standaard maat was heb ik alle tuinkussens op maat laten maken. Ook heb ik lusjes aan 2 kanten van het tuinkussens laten maken, zodat ik ze aan de stoel kan vastmaken en de tuinkussens niet door de wind worden weggewaaid. Ik ben ontzettend blij met de tuinset kussens.

PATRICK HOVEN – ALMERE

De zoektocht naar nieuwe tuinkussens op maat ging moeizaam. Mijn wicker tuinbanken hebben erg afwijkende afmetingen. De ene tuinbank heeft een lage rug van 35 centimeter en de andere een hoge rug van bijna 60 centimeter. Gelukkig kon ik hier tuinkussens voor de lage en hoge rug laten maken. Ik geniet nu een stuk beter van mijn tuin. Ideale plek om online tuinkussens op maat te kopen.

SASKIA NIEUWEGEIN – ROTTERDAM

De vullingen van mijn oude tuinkussens waren nog prima, alleen was de hoes erom heen wel versleten. Daarom heb ik de oude tuinkussen hoezen vervangen voor nieuwe tuinhoezen en wilde dus alleen opnieuw bekleden. De hoes van het tuinkussen werd snel geleverd met ritsen en zijnaad en past prima, het is wel belangrijk om goed van naad tot naad te meten als het kussen plat ligt.

ADRIANA PASTOOR – AMSTERDAM

Heerlijk dat ik de tuinkussens niet steeds moet opbergen als we in de tuin zitten. De tuinkussens zijn bijna waterdicht en goed weerbestendig. Ik laat de kussens nu buiten en het materiaal blijft in orde. Na verloop van tijd was ik de tuinkussenhoes en zien ze er weer mooi uit. Het wassen kan eenvoudig in de wasmachine door de ritsen. Ik ben er heel blij mee.

TANJA VAN KAMPEN - EINDHOVEN

Voor een tuinbank en wat krukjes had ik zwarte tuinkussens nodig. De ronde tuinkussens voor de krukjes hadden een kleine afwijking en op basis van het sturen van de oude hoezen kon ik de nieuwe tuinkussens laten maken. Ook het grote kussen voor de tuinbank was perfect. Tuinkussens werden vlot geleverd hier in Vlaanderen.

DON BASTEE – GENT

In mijn tuin moet zowel plaats zijn om te luieren als te werken. Door de goede dikke tuinkussens met bies en koord afwerking is beide mogelijk en geniet ik iedere dag van mijn tuin. Perfecte website om je tuinkussens te kopen.

TOM BRASKENS – DEN HAAG