KUSSENS

ONZE MAAT KUSSENS WORDEN MET LIEFDE GEMAAKT IN ONS EIGEN ATELIER IN NEDERLAND.

Er is heel veel mogelijk met onze kussens. Vele verschillende vormen, formaten en kleuren. Waar je ook voor kiest, de beste kwaliteit is altijd gegarandeerd! Omdat wij daar zo zeker van zijn geven wij je 5 jaar garantie op de maat kussens!

Onze kussens zijn uitstekend geschikt voor buitengebruik. Dit komt doordat de stof is behandeld met een speciale coating. Hierdoor krijgt het kussen een water en vuil afstotende werking, wat betekend dat je de kussens met een gerust hart buiten kunt laten liggen tijdens een regenbui! 

SOORTEN KUSSENS

Over het algemeen kun je uit 2 soorten kussens kiezen, een strak kussen of een plof kussen. Dit hangt natuurlijk van je persoonlijke smaak en voorkeur af.
Een strakke vulling heeft een strakke uitstraling en is stevig. Plofkussens daarin tegen hebben een nonchalante uitstraling en is meer voor een relaxe houding.

De plof kussens zijn goed gevuld en hebben een dikte van ongeveer 15 cm. Kies hier daarom alleen voor als je een zitruimte hebt van minimaal 55 cm.

Voor de strakke zitkussens adviseren wij een dikte tussen de 5 en 15 cm. Meest gekozen dikte is tussen de 8 en 10 cm. Houdt wel rekening met je uiteindelijke zithoogte! Je strakke rugkussens kun je het beste iets dunner maken als het zitkussen. Gemiddeld is dit tussen de 6-8 cm.

ONDERHOUD

Je wilt natuurlijk dat je mooie op maat gemaakte kussens mooi blijven. Het is daarom belangrijk dat je de kussens goed onderhoudt. Met de MATRIX Protector breng je een extra beschermlaag aan op de stof van de kussens. Dit zorgt ervoor dat de kussens een langere levensduur krijgen maar ook dat je de kussens nog gemakkelijker kan schoon maken. 

Is er toch een vlek gekomen op de kussens? Geen zorgen! De hoezen kun je gemakkelijk verwijderen met een rits en zijn wasbaar in de wasmachine op 40 graden. Zorg ervoor dat je de vlek van te voren even voorbehandeld met wat milde zeep en een zachte borstel. 

TIPS VOOR HET OPMETEN

– Meet goed de binnenmaat op waar het kussen moet komen. Je hoeft geen extra centimeters er bij op te tellen.

– Vergeet niet de hoogte van het zitkussen af te halen van het rugkussen. Het rugkussen mag wel 5 a 10 cm uitsteken.

– 2 kussens met schuine zijde tegen elkaar aan? Haal dan de dikte van 1 kussen van het andere kussen af.

– Houdt met het bepalen van de dikte van het zitkussen rekening met de totale zithoogte. Wij adviseren voor een goede lounge ervaring een zithoogte van 42-46 cm en voor een actieve zit 50-54 cm. 

– Strakke zitkussens met een lengte vanaf 250cm raden wij aan om in gelijke delen te bestellen. 

– Plofkussens maximaal 100cm breed in verband met kans op indeuken.